marți, 11 iunie 2013

666

Ceea ce trebuie să reţinem este că semnul fiarei nu poate fi impus asupra nimănui dacă nu este formată sau făurită icoana fiarei! Întrucât lupta ce urmează să se dea are ca obiectiv principal domeniul conştiinţei şi al credinţei, adică închinarea, înseamnă că semnul fiarei are de a face, aşa după cum a avut de-a face totdeauna, numai cu închinarea!! Însă, mare atenţie, semnul fiarei va fi impus de fiara a doua prin icoana fiarei, ceea ce face ca acest semn să devină semnul de identificare a caracterului celor două fiare, a doua şi icoana fiarei.

Pentru a avea succes, a doua fiară, adică Statele Unite prin guvernul lor, are nevoie de susţinere, căci impunerea semnului fiarei trebuie să se facă la nivel global. Această susţinere vine numaidecât din partea primei fiare, adică papalitatea, după cum stă scris: "Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată". Apocalipsa 13,12. Dar acest lucru nu este de ajuns, fiindcă în scenă trebuie să intre icoana fiarei, cea care de fapt va aduce prin acţiunile ei sfârşitul lumii, aşa cum oamenii nici măcar nu-şi pot imagina. De fapt, trebuie să spun că nici cea mai vie imaginaţie care a existat vreodată şi nici chiar toată imaginaţia oamenilor la un loc nu va putea cuprinde vreodată grozăvia evenimentelor ce urmează să aibă loc!!

Ca să-i convingă pe oameni că autoritatea fiarei, adică a Statelor Unite, întărită de puterea ecleziastică papală, este de la Dumnezeu, aceasta are chiar puterea de a săvârşi minuni reale. Puterea prin care se vor săvârşi aceste minuni reale este puterea balaurului sau a diavolului exercitată prin spiritism! Aceste minuni au ca scop contrafacerea înzestrării cu Duhul Sfânt a copiilor lui Dumnezeu din vremea aceea. Va fi ceva asemănător ca în vremea Cincizecimii, doar că va fi de mai mare amploare, iar Duhul Sfânt va fi dat în plinătatea Lui, cu mult mai mult decât în zilele când apostolii îl primiseră, după înălţarea Mântuitorului. De aceea, contrafacerea diavolului va ţinti chiar revărsarea şi manifestarea Duhului Sfânt prin copiii Săi credincios, care la timpul acela vor fi un număr mic, neînsemnat, prea puţin cunoscuţi creştinătăţii şi mai cu seamă papalităţii, aşa după cum vom vedea în alt studiu din viitor.

Oamenii sunt amăgiţi, crezând că minunile sunt de la Dumnezeu, iar în această condiţie li ce cere să facă o icoană fiarei dintâi. "Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie, şi trăia." Apocalipsa 13,14. Ce este o icoană? Este o asemănare sau o replică cât mai exactă cu putinţă a unui lucru care a existat. Mai precis, este o repetare a ceea ce a mai fost cândva! Icoana respectivă este o asemănare fidelă a fiarei dintâi, a papalităţii; ceea ce înseamnă cu certitudine că icoana fiarei nu este papalitatea în persoană, ci este doar o copie, o replică a papalităţii!!! Mergând mai departe cu acest gând, atunci înseamnă că această icoană a fiarei dintâi va face exact ceea ce a făcut papalitatea în decursul celor 1260 de ani de dominaţie a Europei!!!

Dar, unde se va forma icoana fiarei? Întrucât noi avem în atenţie partea a doua a capitolului al treisprezecelea din Apocalipsa, şi întrucât fiara vizată este Statele Unite ale Americii, atunci înseamnă, fără umbră de îndoială, că formarea icoanei fiarei trebuie să aibă loc pe teritoriul Statelor Unite! Da, guvernul Statelor Unite îşi dă mâna la formarea celei mai crude fiare, căci icoana fiarei este tot o fiară, din moment ce este o replică a papalităţii, prin unirea cu protestantismul apostat din Statele Unite!! Prin urmare, icoana fiarei este un corp religios apostat îmbrăcat cu putere civilă, legislativă şi juridică!!!

     "Chipul fiarei reprezintă un alt corp religios îmbrăcat cu puteri asemănătoare. Formarea acestui chip este lucrarea acelei fiare care s-a ridicat în pace şi pretindea a fi blândă şi care este un simbol frapant al Statelor Unite ale Americii. Aici trebuie găsită icoana papalităţii. Când bisericile din ţara noastră, unindu-se cu privire la punctele de credinţă comune, vor influenţa statul să impună decretele lor şi să susţină instituţiile lor, atunci America protestantă va forma un chip al ierarhiei romane. Atunci biserica adevărată va fi asaltată prin persecuţie, la fel ca poporul lui Dumnezeu de altădată." Istoria mântuirii, cap. A treia solie îngerească, subcap. Fiara şi icoana ei, par. 1.

Foarte interesant de observat este faptul că, în timp ce primei fiare, papalităţii, i s-a dat o gură care să vorbească, numai că deschizând-o a început să rostească tot felul de blestemăţii la adresa lui Dumnezeu, tot astfel şi icoanei fiarei, protestantismului apostaziat american, i se dă viaţă şi începe să vorbească întocmai ca predecesoarea ei, papalitatea. Ambele au ca intenţie de căpătâi omorârea tuturor copiilor lui Dumnezeu, adică tuturor acelora care nu se vor supune pretenţiilor lor!!!

Puterea care a dat viaţă atât primei fiare cât şi celei de a doua este puterea statului sau puterea civilă, legislativă şi juridică, prin care cele două fiare monstruoase şi-au impus şi îşi vor impune edictele ecleziastice asupra conşiinţei şi credinţei celor ce nu i se supun!! Aşadar, unirea dintre puterea guvernamentală legislativă a Statelor Unite cu bisericile protestante din statul american, ce îşi va găsi ecoul la nivel mondial în absolut toate ţările globului pământesc, duce la formarea celei mai hidoase fiare după monstrul papal, fiară care va reînvia şi repeta persecuţiile de odinioară ale Evului Mediu!!! "I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei." Apocalipsa 13,15.

Întotdeauna o biserică apostaziată poate "vorbi", adică îşi poate impune decretele blasfematoare, doar dacă are în ajutor şi este îmbrăcată cu putere guvernamentală sau putere civilă!!! O astfel de biserică arată pe viu că a pierdut de mult timp Evanghelia lui Hristos. Orice biserică, mare sau mică, în interiorul căreia omul are un cuvânt de spus, unde autoritatea omului este înălţată "în numele lui Dumnezeu", este biserica lui antihrist!!! Fiindcă în interiorul ei este prezentă autoritatea sabiei, atunci este lesne de înţeles uşurinţa cu care se asociază cu statul, căruia îi solicită ajutorul. Unele biserici organizate dau mărturie verbală că nu se vor asocia niciodată cu statul, că nu vor apela niciodată la puterea statului, dar ceea ce nici măcar nu bănuiesc este faptul că în interiorul lor autoritatea sabiei este elementul stăpânitor. Aceste biserici deja sunt una în spirit şi caracter cu forma de guvernare a statului, unde autoritatea sabiei este la ea acasă.

Autoritatea sabiei a fost dată de Dumnezeu doar statului pentru ca acesta să-i poată stăpâni pe toţi supuşii lui care nu se pot controla pe ei înşişi!!! Prin urmare, este de datoria statului să se impună asupra supuşilor prin autoritatea sabiei, o autoritate conferită chiar de Dumnezeu. Numai astfel poate ţine statul în stăpânire şi supunere elementele dezbinatoare şi infracţionale. El are datoria să-şi impună legile pentru ca cetăţenii să dea ascultare de ele. Însă statul nu are nimic de spus în domeniul conştiinţei şi al credinţei. "Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu. De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda." Romani 13,1.2.

Biserica, în schimb, are o singură autoritate prin care funcţionează şi îşi găseşte raţiunea existenţei în cadrul căreia omul are doar rolul de slujitor al semenului său, iar autoritatea bisericii trebuie să fie autoritatea Evangheliei sau autoritatea iubirii creştine!!! Într-o astfel de biserică doar Dumnezeu este Capul întregii biserici şi totodată al fiecărui membru în parte!!! Toţi membrii se supun Capului lor de bunăvoie şi nesilit, iar respectul unuia faţă de altul stă la loc de cinste. Pavel spunea: "Daţi întâietate altuia". Nimeni, nici măcar un singur membru nu poate stăpâni pe alţii şi nu poate spune ce să creadă unul sau altul. "Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia." Romani 12,10. Prin urmare, singurul criteriu după care sunt guvernaţi membrii bisericii este Evanghelia dragostei lui Hristos, prin Duhul Sfânt!!!

Când biserica pierde Evanghelia, pierde pe Hristos şi Sabatul Lui!!! Atunci, pentru a-şi impune dogmele sau punctele de credinţă asupra membrilor ei, va folosi totdeauna autoritatea sabiei, iar pentru asta, în primă fază, nu este nevoie să o ceară statului!!! Este de ajuns dacă omul trece la cârma conducerii bisericii, care în scurt timp va ajunge să-şi impună punctul de vedere şi chiar să fie conştiinţă pentru cei slabi!! În felul acesta, biserica încearcă să clădească împărăţia lui Dumnezeu prin căi omeneşti, prin autoritatea sabiei, pe care Dumnezeu a dat-o doar statului! Este exact acelaşi fenomen care s-a petrecut la malul Mării Roşii când evreii şi-au însuşit sabia. Ce a urmat nu mai trebuie comentat.

Aşadar, icoana fiarei ia naştere prin apostazia din mijlocul protestantismului american. Numai în felul acesta ajunge să apeleze la stat pentru a-şi impune dogmele. În profeţie se spune că: "Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie, şi trăia". Apocalipsa 13,14. Aici se arată clar că puterea legislativă aparţine poporului, iar singura putere mondială care are puterea legislativă în mâinile poporului este Statele Unite ale Americii. Prin "locuitorii pământului" trebuie înţeles locuitorii din zona geografică din care a ieşit cea de-a doua fiară, căci ea a ieşit dintr-un pământ uscat!!! Concluzia indubitabilă, deci, este că "atunci când bisericile principale din Statele Unite se vor uni asupra unor puncte de doctrină care le sunt comune, vor influenţa statul pentru a impune decretele lor şi pentru a susţine instituţiile lor, atunci America protestantă va face o icoană bisericii Romei, iar aplicarea pedepselor civile asupra disidenţilor va fi rezultatul inevitabil al acestor acţiuni." Tragedia veacurilor, cap. Legea lui Dumnezeu de neschimbat, par 41.

Odată înfăptuit acest lucru, fiara cu coarne ca de miel porunceşte ca "toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei". Apocalipsa 13,16.17. Acesta este versetul cheie care ne ajută să înţelegem corect ce pe cine şi ce reprezintă numărul 666!!! Vom începe cu întrebarea aceasta: Cui aparţine semnul? Fără greşeală putem spune că semnul respectiv este semnul primei fiare, adică semnul papalităţii. Prin urmare, acest semn îl găsim ca fiind caracteristica principală şi distinctivă a papalităţii!! Semnul acesta nu este altceva decât semnul autorităţii prin care papalitatea a schimbat porunca a patra din decalog cu o zi obişnuită de muncă. "Acesta este semnul despre care ne avertizează al treilea înger - semnul fiarei dintâi, adică papalitatea; de aceea trebuie căutat între trăsăturile caracteristice ale acelei puteri. Profetul Daniel a declarat că biserica romană, simbolizată prin cornul cel mic, avea să se gândească să schimbe vremurile şi Legea (Daniel 7,25), iar Pavel o descrie ca omul fărădelegii (2Tesaloniceni 2,3.4), care avea să se înalţe mai presus de Dumnezeu. Numai schimbând Legea lui Dumnezeu putea papalitatea să se înalţe mai presus de Dumnezeu; oricine înţelege acest lucru şi totuşi păzeşte Legea astfel schimbată dă cinste supremă puterii care a făcut schimbarea." Istoria mântuirii, cap. A treia solie îngerească, subcap. Fiara şi icoana ei, par. 2.

A doua întrebare este următoarea: Cine impune semnul papalităţii asupra oamenilor? Răspunsul este: Puterea guvernamentală sau civilă americană venită în ajutorul protestantismului decăzut, apostaziat american, numit icoana fiarei fiindcă se uneşte cu statul!!! Asta înseamnă în mod absolut cert că semnul fiarei dintâi a devenit şi este o însuşire principală a icoanei ei, fiindcă numai în felul acesta poate călca pe urmele Romei ecleziastice!!! Prin urmare, acest semn trebuie să descopere numele şi numărul fiarei, adică al icoanei fiarei!!! Şi exact acest fapt uluitor îl descoperă profeţia: "Şi a făcut ca... nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei". Cu alte cuvinte, ca să fie cât mai clar şi cât mai simplu cu putinţă, Statele Unite, prin guvernul său, oferă puterea legislativă bisericilor protestante unite de pe teritoriul lor, care impun duminica drept zi de închinare pentru Dumnezeu. Această zi este cerută a fi impusă prin lege de aceste biserici, iar atunci când statul american îşi dă concursul, deci puterea lui legislativă şi juridică, această alianţă formează icoana fiarei, care este tot o fiară!! ">Icoana fiarei< reprezintă acea formă a protestantismului decăzut, care se va dezvolta atunci când bisericile protestante vor căuta ajutorul puterii civile pentru impunerea dogmelor lor." Tragedia veacurilor, cap. Legea lui Dumnezeu de neschimbat, par. 50.

Prin această putere civilă, bisericile protestante apostaziate impun practic semnul papalităţii, duminica. Din acest motiv foarte clar, acest semn al fiarei dintâi ajunge marca de lucru a icoanei fiarei!!! Mergând mai departe pe această idee, atunci înseamnă că în semnul acesta, care a ajuns să caracterizeze în întregime icoana fiarei, este cuprins atât numele, cât şi numărul icoanei fiarei, fiindcă aşa după cum am arătat ea este tot o fiară. Prin urmare, numărul 666 este numărul icoanei fiarei şi nu numărul papalităţii, fiindcă acţiunea de impunere a acestui semn este acţiunea fiarei a doua cu concursul bisericilor protestante apostaziate din Statele Unite!!! Adică este caracteristica principală a demersului acestei icoane de a face ceva ce nici papalitatea nu a reuşit, şi anume impunerea semnului papalităţii, a primei zile a săptămânii, duminica, drept zi de închinare mondială!!!

Mai mult decât atât, acest număr se va forma doar atunci când se va impune legea prin care se interzice comerţul pentru toţi aceia care nu acceptă închinarea icoanei fiarei!!! Dovada de netăgăduit care atestă acest adevăr înfiorător o găsim în următoarea declaraţie: "Am văzut că toţi cei care >nu vor primi semnul fiarei şi al icoanei ei pe fruntea şi pe mâna lor<, nu vor mai putea cumpăra şi vinde. Am văzut că numărul (666) icoanei fiarei s-a format; şi că fiara a fost cea care a schimbat Sabatul, iar icoana fiarei urmase după ea, ţinând nu Sabatul lui Dumnezeu, ci pe cel al papei. Tot ceea ce ni se cerea să facem era să renunţăm la Sabatul lui Dumnezeu şi să-l ţinem pe cel al papei, după care va trebui să primim semnul fiarei şi al icoanei ei... Această ultimă putere care calcă în picioare pe sfinţi este scoasă în evidenţă în Apocalipsa 13,11-18. Numărul ei este 666." Cuvânt către mica turmă, cap. Către rămăşiţa împrăştiată de pretutindeni, par. 12; cap. Timpul strâmtorării, par. 3.

Aşadar, numărul 666 este numărul icoanei fiarei şi nu al papalităţii. Ce înseamnă el cu adevărat vom vedea în episodul următor. Ne întoarcem puţin la semnul fiarei sau duminica. În acest semn este cuprins numele şi numărul icoanei fiarei, după cum subliniam mai sus, şi ştim precis să acest semn devine şi semnul icoanei fiarei din următoarea avertizare înfricoşătoare: "Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei şi primeşte semnul ei pe frunte sau pe mână, va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului." Apocalipsa 14,9.10. Aici se arată clar că închinarea impusă de icoana fiarei pentru fiară, adică pentru papalitate, este o caracteristică a amândurora. Cine se închină papalităţii, se închină icoanei fiarei şi invers!! Din acest motiv, semnul este caracteristica dominantă a amândurora, chiar dacă încă de la început a fost semnul autorităţii papale. Autoritatea prin care a acţionat papalitatea în schimbarea poruncii a patra din decalog, este aceeaşi autoritate care se află în spatele icoanei fiarei şi o face să acţioneze aşa cum spune profeţia!

Ce înseamnă numele fiarei? Înseamnă caracterul şi spiritul ei!! Felul cum se manifestă ea prin impunerea închinării. Ce înseamnă că semnul este pus pe mână şi pe frunte? Întrucât semnul acesta nu este un semn vizibil, atunci e uşor de priceput că nu are cum să fie vizibil pe frunte sau pe mână. Fruntea este locul unde se află lobul frontal sau sediul conştiinţei şi al voinţei. Toate hotărârile omului sunt luate de voinţa acestuia. Când semnul fiarei este impus iar omul acceptă hotărârile şi ideile icoanei fiarei, atunci omul respectiv primeşte semnul fiarei, în sensul că se declară de acord cu închinarea propusă de icoana fiarei. "A primi acest semn înseamnă a ajunge la aceleaşi decizii pe care le-a luat fiara şi a apăra aceleaşi idei, în directă opoziţie cu Cuvântul lui Dumnezeu." Review and Herald, 13 iulie 1897.

Toţi oamenii care nu au Sabatul lui Dumnezeu în minte şi în inimă, şi împreună cu el toate principiile legii lui Dumnezeu, sau, cu alte cuvinte, toţi cei care nu au puterea creatoare şi sfinţitoare a lui Hristos în ei la vremea aceea, nu se pot opune cu nici un chip primirii semnului fiarei!!! Ce înseamnă că primesc semnul pe mână dreaptă? Mâna dreaptă este simbolul tuturor acţiunilor omului, căci cu ajutorul mâinilor se transpun în fapte deciziile voinţei!! Când un om acceptă deciziile şi ideile susţinute de protestantismul decăzut, prin autoritatea legislativă a statului american, atunci omul respectiv va transpune în fapte acele decizii care privesc închinarea!!! El va face exact ceea ce impune icoana fiarei sau fiara, adică se va închina în acea zi papalităţii, oprindu-se de la muncă!!!

În concluzie, icoana fiarei atinge apogeul tuturor nelegiuirilor când se va fi format numărul care o caracterizează în mod special: 666. Este uimitoare capodopera înşelăciunii diavolului, din moment ce va face din protestantism ceea ce nici nu a visat vreodată - o icoană, o replică, o asemănare, un duplicat al papalităţii, care fără îndoială şi ea îşi va da concursul cu toate forţele de care dispune în acest ultim act de sfidare a lui Dumnezeu prin încălcarea şi desfiinţarea legii Lui prin nişte legi omeneşti demonice!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu