luni, 3 martie 2014

Icoana fiarei şi Armaghedonul

Până acum am înţeles că Eufratul se însoţeşte permanent cu Babilonul, că practic sunt de nedespărţit după căderea omului în păcat. De asemenea, am văzut că apele şi fiara stacojie pe care şade Babilonul cel mare sunt totuna cu Eufratul din Apocalipsa 16,12. Totodată, nu trebuie omis şi faptul adevărat că împărăţia fiarei din Apocalipsa 16,10 este de asemenea o expresie prin care este desemnat Eufratul, pentru că împărăţia fiarei nu este altceva decât Eufratul pe care este clădit Babilonul cel mare! Fiara amintită în versetul 10, femeia desfrânată din Apocalipsa 17,1-4, Babilonul cel mare, numele adevărat al femeii desfrânate, sau elementul religios, biserica apostată, formată din papalitate şi protestantismul decăzut, toate aceste simboluri vorbesc despre unul şi acelaşi lucru. Sursa puterii Babilonului cel mare este Eufratul, înfăţişat şi prin împăraţii pământului din Apocalipsa 17,18. Cu alte cuvinte, Inspiraţia divină doreşte să ne atragă atenţia asupra formării unei coaliţii sau a unei confederaţii mondiale unde amestecul dintre biserică şi stat predomină, căci atrocităţile Evului Mediu nu pot fi reînviate decât printr-un asemenea amestec nelegiuit, de altfel scos în evidenţă şi în Daniel 2,40-43, prin fier şi lut. Când bisericii apostate i se va conferi toată autoritatea legislativă şi politică a statului, atunci pe bună dreptate se poate spune că biserica desfrânată călăreşte fiara statului, că lutul, reprezentat prin biserică, este amestecat cu fierul, simbolizat prin stat!!!

Doresc să reamintesc încă o dată faptul că studiem Armaghedonul din perspectiva tipului şi antetipului, a trecutului, care la modul cel mai cert se va repeta în viitorul apropiat la o scară mai întinsă decât s-a întâmplat în trecut. Duhul Sfânt foloseşte multe simboluri uneori pentru a descrie acelaşi lucru, în dorinţa de a scoate în evidenţă mai viu acţiunile subiectului descris de simboluri. De pildă, cele descrise de Daniel în capitolul 2, când vorbeşte despre amestecul dintre fier şi lut, nu trebuie înţelese şi aplicate doar la istoria trecutului, întrucât aceasta se va repeta, iar fierul şi lutul sunt în primul rând simboluri prin care Dumnezeu indică în mod lămurit statul şi biserica!!!

     "Noi am ajuns la timpul când lucrarea sfântă a lui Dumnezeu este reprezentată prin picioarele chipului în care fierul era amestecat cu lutul... Amestecul dintre lucrarea bisericii şi lucrarea statului este reprezentat prin fier şi lut. Această unire slăbeşte toată puterea bisericilor. Acest lucru conferă bisericii puterea statului, care aduce cu sine rezultate rele." Manuscript 63, 1899.

Acum, pentru ca noi să putem înţelege în mod corect cum se ajunge la punctul în care Eufratul seacă, pentru a fi pregătită calea pentru a doua venire a Mântuitorului, Duhul Sfânt strecoară încă un tablou, unul important, care să vină în ajutorul înţelegerii plăgii a şasea, sau a evenimentelor care culminează cu înfrângerea definitivă a Babilonului cel mare. Este vorba desigur despre războiul Armaghedonului. Acest război colosal nu este plaga a şasea în sine, ci plaga a şasea subliniază doar modul cum ia sfârşit războiul cel mare dintre Hristos, reprezentat prin cei 144.000, şi Satana, reprezentat prin Babilonul cel mare şi Eufratul spiritual, adică naţiunile lumii peste care stăpâneşte în mod deplin prin retragerea harului lui Dumnezeu, a Duhului Sfânt.

Aceast lucru înseamnă că războiul Armaghedonului nu-şi găseşte începutul în timpul plăgii a şasea, din moment ce Babilonul cel mare are deja stăpânire peste toţi împăraţii pământului!!! De vreme ce Eufratul în timpul plăgii a şasea deja este sprijinul Babilonului cel mare, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu o confederaţie mondială, adică faptul că toţi sunt strâns uniţi şi coalizaţi pentru distrugerea bisericii lui Hristos, cei 144.000, atunci este uşor de înţeles că timpul la care se face referire prin lucrarea celor trei duhuri necurate, ca să strângă pe toţi împăraţii pământului pentru ultimul război, cu alte cuvinte ca Babilonul şi Eufratul să devină un singur tot, unul ajungând să-l călărească pe celălalt, care-i dă tot sprijinul lui, nu este acelaşi timp când are loc plaga a şasea!!!

     "Apoi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei, şi din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic." Apocalipsa 16,13.14.

Când duhurile acestea necurate se duc la împăraţii pământului, scopul lor este mai întâi acela de a-i uni, pe când în timpul plăgii a şasea ei deja sunt uniţi, căci numai din postura aceasta pot fi despărţiţi prin secarea Eufratului!! Asta înseamnă că aceste versete ne vorbesc despre o cu totul altă acţiune, în afara celei care se petrece chiar pe durata plăgii a şasea! Una, plaga a şasea, ne vorbeşte despre sfârşitul Armaghedonului, pe când versetele de mai sus ne introduc la începutul acestui război, de fapt mai precis la începutul sfârşitului acestui război multimilenar!

Acţiunea de unire a guvernelor statelor lumii şi a bisericii creştine corupte este săvârşită de trei duhuri necurate care ies din gura balaurului, a fiarei şi a prorocului mincinos. Este foarte semnificativ faptul că ele ies din gura acestora. Evident, limbajul este unul simbolic, dar foarte sugestiv. Gura acestor trei entităţi este aceeaşi gură ca cea a cornului care a smuls trei alte coarne, fiindcă n-avea loc de ele. Acest corn este papalitatea care a vorbit cu trufie împotriva Domnului domnilor mai bine de un mileniu. Vezi Daniel 7,8.20. Apoi, aceeaşi gură a celor trei este şi gura fiarei din Apocalipsa 13,11, prin care va vorbi în curând ca un balaur!! Aceste indicii ne conduc la identificarea precisă a celor trei entităţi. Balaurul nu poate fi decât diavolul, căci el este iniţiatorul de facto al întregului război Armaghedon împotriva Cerului. "Şi în cer s-a făcut un război. Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei, dar n-au putut birui; şi locul lor nu li s-a mai găsit în cer. Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui." Apocalipsa 12,7-9.

Întrucât gura lui denotă spiritul său, atunci cu ajutorul ei insuflă pe reprezentanţii săi de pe pământ să rostească chiar hule la adresa lui Hristos. Unealta diavolului cea mai perfidă şi nimicitoare, pe care a folosit-o în scopul distrugerii bisericii lui Dumnezeu de pe pământ, este fără doar şi poate papalitatea, simbolizată în textul pe care-l analizăm prin fiară! "Fiara pe care am văzut-o semăna cu un leopard; avea labe ca de urs şi gură ca o gură de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpânire mare. Unul din capetele ei părea rănit de moarte; dar rana de moarte fusese vindecată. Şi tot pământul se mira după fiară. Şi au început să se închine balaurului, pentru că dăduse puterea lui fiarei. Şi au început să se închine fiarei, zicând: >Cine se poate asemăna cu fiara şi cine se poate lupta cu ea?< I s-a dat o gură care rostea vorbe mari şi hule. Şi i s-a dat putere să lucreze patruzeci şi două de luni. Ea şi-a deschis gura şi a început să rostească hule împotriva lui Dumnezeu, să-I hulească Numele, cortul şi pe cei ce locuiesc în cer." Apocalipsa 13,2-6.

Fiara din acest text simbolizează mai întâi Roma păgână, iar după aceea papalitatea. Textul ne spune că unul din capetele ei părea rănit de moarte, cu referire la elementul religios, papalitatea. Asta mai înseamnă că această fiară nu avea să dispară întru totul. Cu alte cuvinte, Roma păgână şi-a lăsat amprenta asupra papalităţii, care a dat pe faţă caracterul, spiritul şi metodele ei, ce ulterior se vor regăsi cu siguranţă şi la icoana fiarei!!! Apoi, ultima entitate, prorocul mincinos, foloseşte şi el gura pentru a vorbi ca un balaur, căci în definitiv balaurul este acela care le insuflă şi fiarei, deci papalităţii, şi prorocului mincinos, toate cuvintele şi spiritul lui. Prorocul mincinos sau protestantismul apostaziat sunt unul şi acelaşi lucru. Aşa mărturisesc Scripturile. "Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel şi vorbea ca un balaur. Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată." Apocalipsa 13,11.12.

Aşadar, balaurul, fiara şi prorocul mincinos, potrivit Scripturilor, care sunt propriul lor interpret, şi nu pot să greşească deloc, sunt diavolul, papalitatea şi protestantismul decăzut, ce trebuie localizat în speţă în Statele Unite, pentru că de aici începe Armaghedonul, aşa după cum vom vedea. Gura este elementul care descoperă identitatea acestora, fiindcă este îndreptată împotriva Cerului şi a adevăratei bisericii a lui Dumnezeu. Prin ea rostesc vorbe de hulă împotriva lui Hristos, ceea ce presupune că cele trei entităţi de mai sus nu au nimic de-a face cu neprihănirea lui Hristos!!

Din gura acestor trei entităţi ies trei duhuri necurate, ceea ce descoperă intenţiile lor. Sunt asemănate cu broasca pentru că denotă răutatea spiritului şi chiar caracterul lor, pe care Satana, cu ajutorul demonilor, va reuşi să-i unească împotriva Dumnezeului cel mare. Versetul 14 ne descoperă când începe războiul Armaghedonului. Aş dori să remarcaţi un fapt foarte interesant. Duhurile rele sau demonii se duc la "împăraţii pământului întreg". Ei nu se duc în biserici pentru a le pregăti în vederea Armaghedonului, ci se duc la toţi împăraţii pământului, adică la reprezentanţii statului, prin guvernele lor!!! Nu se duc în biserici pentru că demonii deja le au în stăpânire. Da, biserica creştină, orice biserică organizată va deveni, dacă nu chiar este la timpul prezent, o cloacă a Satanei, un locaş al demonilor. Biserica organizată este deja teritoriul unde Hristos nu mai domneşte, întocmai ca şi în timpul Său, când templul naţiunii iudaice devenise de mulţi ani o peşteră de tâlhari, acest lucru scoţând în evidenţă starea spirituală a naţiunii iudaice!!! (Nu doresc să sugerez că este rău ca o biserică să fie organizată, mai ales în condiţiile lipsei Evangheliei. Ci doresc să indic doar spre starea ei spirituală, căci ori de câte ori o biserică a pierdut Evanghelia, a devenit imperios necesar să se organizeze într-un fel asemenea societăţii, a statului, omul jucând rolul cheie în administrarea lucrării bisericii).

De fapt, avem de-a face cu o ofensivă de convingere a statelor, a guvernelor lumii, atât din partea demonilor, cât şi din partea papalităţii şi a protestantismului apostaziat de foarte multă vreme. De ce astfel? Deoarece biserica are nevoie de autoritate, de putere legislativă în vederea încercării de a rezolva problemele tot mai acute cu care se confruntă omenirea, probleme pe care guvernanţii, oamenii politici şi politologii nu le pot rezolva!! Dar, ce mijloc folosesc pentru a convinge statul să le confere toată puterea sa? Nu există decât un singur mijloc, iar acesta este spiritismul!!! Exact acest lucru ne spune textul biblic dezbătut. "Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic." Apocalipsa 16,14.

Fac semne nemaipomenite, minuni ce fără îndoială trebuie să aibă un caracter uimitor, astfel încât să constituie dovada suficientă pentru ca guvernanţii să ofere bisericii toată puterea statului!!! Pentru a înţelege corect acest tablou, avem nevoie de mai multe informaţii, pe care bineînţeles le găsim în Scripturile adevărului. Şi pentru că războiul Armaghedonului este descris cel mai amplu în Apocalipsa 12, 13, 14, 16-19, chiar dacă este numit cu numele acesta doar în Apocalipsa 16, atunci trebuie că aici vom găsi informaţiile suplimentare, prin care să putem înţelege versetul analizat. Aceste informaţii preţioase, referitoare la rolul spiritismului în convingerea guvernanţilor care au pe mâini puterea politică şi juridică, le găsim în Apocalipsa 13,11-18. Practic în Apocalipsa 16,14, avem de-a face cu o descriere succintă, foarte pe scurt, a evenimentelor mai pe larg relatate în Apocalipsa 13,11-18. Este unul şi acelaşi tablou descris în cuvinte asemănătoare, atunci când vorbim despre semnele şi minunile pe care le fac duhurile de draci, mai întâi prin protestantismul apostat în America. Atenţie, mare atenţie, protestantismul apostat devine şi este icoana fiarei numai în legătură cu statul, numai când statul american îşi dă toată puterea bisericilor protestante apostaziate din America!! Numai atunci când biserica este unită cu statul, numai atunci putem vorbi în mod cert despre icoana fiarei!!! Iar exemplul pe care-l vor da Statele Unite în această privinţă va fi urmat de toate naţiunile pământului, indiferent de regimul lor, căci spiritismul are aşa mare putere de convingere, încât se trece peste orice ca să se ajungă la unirea statului şi bisericii în vederea rezolvării marilor probleme cu care se confruntă omenirea, şi la care nu există soluţii!!! (Ceea ce se întâmplă astăzi în lume conduce către aşa ceva mai repede decât ne aşteptăm).

Care este în primul rând scopul acestor minuni? Să amăgească pe locuitorii pământului! Amăgirea aceasta, la rândul ei, are drept ţel făurirea chipului sau icoanei fiarei!!! Pentru acest lucru diavolul va face chiar să se coboare foc din cer, despre care voi vorbi ulterior. Nu poţi să strângi pe toţi împăraţii pământului în vederea unui război, decât dacă le oferi un model în acest sens, după care ei înşişi să facă fiecare la fel în ţara lor!!! Ca atare, fiara din a doua jumătate a Apocalipsei 13, care deja vorbeşte ca un balaur, fiindcă are puterea acestuia în săvârşirea de minuni, lucrează cu toată puterea papalităţii. Or, asta înseamnă că prin această fiară noi trebuie să deosebim în primul rând protestantismul american, înainte de a se uni cu statul american!!

Cel ce săvârşeşete semnele uluitoare pentru simţurile oamenilor amăgiţi este diavolul deghizat sub mantia bisericilor protestante apostaziate americane. Puterea făcătoare de minuni vine direct de la el. Se spune că lucrează cu toată puterea fiarei dintâi, adică a papalităţii, tocmai pentru a scoate în relief tărâmul pe care mai întâi se fabrică aceste minuni reale, nu imaginare: tărâmul religios, pentru că papalitatea a fost întotdeauna o împărăţie religioasă. Pretenţia că poate rezolva problemele lumii plus puterea de a săvârşi minuni extraordinare, drept dovadă a susţinerilor ei, face ca biserica protestantă din America să aibă câştig de cauză înaintea locuitorilor ei şi a guvernului american, care-şi oferă toată puterea legislativă acestui protestantism apostaziat din cale afară. Când s-a ajuns aici, atunci putem spune cu toată convingerea că s-a făurit, s-a format icoana fiarei sau icoana modernă a papalităţii medievale. Iar icoana fiarei, unirea sau amestecul dintre biserică şi stat, este în sine chiar Armaghedonul, în ultima lui fază!!! "Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie, şi trăia." Apocalipsa 13,14.

     "Pentru ca Statele Unite să facă un chip fiarei, puterea religioasă trebuie să stăpânească asupra guvernului civil, astfel încât însăşi autoritatea statului să fie folosită de biserică pentru a-şi ajunge scopurile ei...
     Atunci când bisericile principale din Statele Unite se vor uni asupra unor puncte de doctrină care le sunt comune, vor influenţa statul pentru a impune decretele lor şi pentru a susţine instituţiile lor, atunci America protestantă va face o icoană bisericii Romei, iar aplicarea pedepselor civile asupra disidenţilor va fi rezultatul inevitabil al acestor acţiuni...
     >Chipul fiarei< reprezintă acea formă a protestantismului decăzut, care se va dezvolta atunci când bisericile protestante vor căuta ajutorul puterii civile pentru impunerea dogmelor lor." Tragedia veacurilor, cap. Legea lui Dumnezeu de neschimbat, par. 26, 32, 33.

Mare atenţie însă, căci făurirea icoanei fiarei este Armaghedonul în ultima lui fază, şi nu în ansamblul lui, căci punctul de început al Armaghedonului este debutul răzvrătirii lui Satana în ceruri!!! Când s-a format şi s-a ridicat, să-i spunem aşa, această icoană, atunci putem spune cu siguranţa cea mai deplină că a început ultima fază a războiului împotriva Dumnezeului cel viu - Armaghedon. Aşadar, începutul sfârşitului războiului Armaghedon, deci ultima lui fază, este punctul acela din timp care marchează formarea icoanei fiarei, care în traducere înseamnă unirea statului cu biserica decăzută, sau unirea puterii legislative şi politice uriaşe a Statelor Unite cu protestantismul american decăzut!!! Această lucrare uriaşă o va face diavolul prin intermediul spiritismului, care bântuie şi umple bisericile creştine, din moment ce devin un locaş al dracilor. Modelul oferit de Statele Unite va fi copiat de toate naţiunile lumii, fără deosebire. Este modelul pe care Satana îl oferă tuturor naţiunilor lumii. Prin urmare, icoana fiarei va deveni caracteristică fiecărei naţiuni, deoarece toate popoarele lumii vor urma exemplul Statelor Unite ale Americii.

     "Oştirile lui Dumnezeu ocupă poziţie. Avem nevoie să studiem revărsarea potirului al şaptelea. Puterile răului nu vor ceda lupta fără o încăierare disperată. Dar Providenţa are o parte de îndeplinit în războiul Armaghedonului. Când pământul va fi luminat de slava îngerului din Apocalipsa 18, elementele religioase, bune şi rele, se vor trezi din amorţeală şi oştirile viului Dumnezeu vor ocupa poziţie." Manuscript 175, 1899.

     "Semne îngrozitoare, cu un caracter supranatural, se vor descoperi în curând în ceruri, ca dovadă a puterii făcătoare de minuni a demonilor. Duhuri de demoni vor merge la împăraţii pământului şi în lumea întreagă, pentru a-i întări în amăgire şi pentru a-i îndemna să se alieze cu Satana în lupta lui împotriva conducerii cerului. Prin aceste mijloace, vor fi amăgiţi deopotrivă conducătorii şi supuşii. Se vor ridica persoane care vor pretinde că sunt chiar hristoşi şi vor pretinde titlul şi închinarea care aparţin Răscumpărătorului lumii. Ei vor face minuni uimitoare de vindecare şi vor declara că au descoperiri din cer care vor contrazice mărturia Scripturilor." Tragedia veacurilor, cap. Timpul strâmtorării, par. 30.

În concluzie, tabloul din Apocalipsa 16,13,14 îl avem descris mai amplu în Apocalipsa 13,11-18. Deci, am aflat că începutul războiului Armaghedon, în ultima lui fază, debutează cu formarea chipului fiarei. Iar acest fapt deschide drumul către marea avertizare mondială dată prin mişcarea îngerului al patrulea, potrivit Apocalipsei 18,1-4, fapt care conduce implicit la trezirea elementelor religioase bune şi rele. Ca atare, Armaghedonul şi formarea icoanei fiare sunt unul şi acelaşi lucru, fapt care prefigurează actul final în ce priveşte "războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic". Apocalipsa 16,14. Când icoana fiarei s-a format, când Babilonul cel mare a ajuns să călărească puterea statului, atunci a început şi războiul Armaghedonului îndreptat împotriva lui Hristos în persoana copiilor Săi credincioşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu