miercuri, 5 martie 2014

Spiritismul - capodopera amăgirii satanice

     "Apoi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei, şi din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic." Apocalipsa 16,13.14. "Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată. Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ în faţa oamenilor. Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie, şi trăia. I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei." Apocalipsa 13,12-17. ">Cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care n-au primit încă împărăţia, ci vor primi putere împărătească timp de un ceas împreună cu fiara. Toţi au acelaşi gând şi dau fiarei puterea şi stăpânirea lor. Ei se vor război cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor. Şi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi, care sunt cu El, de asemenea, îi vor birui.<" Apocalipsa 17,12-14.

Acesta este în sine tabloul referitor la războiul Armaghedonului în ultima lui fază, dacă avem în vedere doar cartea Apocalipsei. Acest război nu poate începe decât prin nişte minuni extraordinare, scopul lor fiind acela de a aduce la un numitor comun toate forţele pământului, biserica şi statul, practic toţi locuitorii Terrei, în războiul lor pe faţă împotriva lui Dumnezeu! Pentru a ajunge aici, Satana a depus un efort imens, mai ales după înfrângerea suferită de el pe Golgota, din partea prinţului Emanuel. A gândit în amănunt acest plan strategic, aşa cum nici un alt strateg uman nu ar fi fost în stare s-o facă. Gândiţi-vă numai la faptul uluitor că va reuşi să strângă laolaltă majoritatea covârşitoare a omenirii, cu excepţia celor neprihăniţi, a celor 144.000, împotriva lui Dumnezeu.

Nu a reuşit aşa ceva niciodată în istoria omenirii, cu excepţia antediluvienilor, pe care i-a orbit într-atât de mult, încât n-au realizat că vor muri aşa după cum le spusese Noe, prin apă, prin apa despre care nu credeau că e cu putinţă să curgă din cer, întrucât la vremea aceea legile naturii nu permiteau aşa ceva!!! Ei au fost amăgiţi, dar nu prin miracole, ci prin încrederea excesivă în natură, în nişte legi despre care credeau că nu se schimbă în ruptul capului, uitând că Dumnezeul care le-a creat este cel care le face să fie stabile, iar alungarea Lui din conştiinţă şi din suflet conduce la rezultate de neimaginat! Distrugerea lor a venit exact de acolo de unde nu se aşteptau, de la natură!!!

Având experienţă uriaşă şi fiind maestru expert în arta tuturor înşelăciunilor şi deghizărilor, Satana a pregătit terenul pentru ultima generaţie, în aşa fel încât amăgirea ei să fie perfectă, fără cusur, aproape fără putinţă de a fi dibuită ca fiind falsă sau văzută ca ceea ce este. Va merge până acolo încât oamenii religioşi vor crede despre Lucifer că este Isus Hristos. Singurii care vor ieşi teferi din această capodoperă a amăgirii vor fi doar cei 144.000. Va fi ceva ce lumea nici măcar nu bănuieşte. Este dincolo de puterea de pricepere a minţii omeneşti, nesfinţite prin harul lui Dumnezeu şi nefamiliarizată cu adevărul sfânt al Scripturilor, singurul scut sigur în faţa acestui tăvălug inimaginabil!

     "Satana s-a pregătit îndelung pentru efortul final de a amăgi lumea. Temelia acestei lucrări a fost pusă o dată cu asigurarea dată Evei în Eden: >Hotărât că nu veţi muri. În ziua când veţi mânca din el vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul< (Geneza 3,4.5). Puţin câte puţin, a pregătit calea pentru capodopera amăgirii în dezvoltarea spiritismului. El nu şi-a împlinit încă pe deplin planurile, dar o va face în timpul care a mai rămas. Profetul spune: >Am văzut trei duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite, şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic< (Apocalipsa 16,13-14). În afară de aceia care sunt păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţa în Cuvântul Său, întreaga lume va fi atrasă de partea acestei amăgiri. Oamenii sunt legănaţi într-o siguranţă fatală numai pentru a se trezi la revărsarea mâniei lui Dumnezeu." Tragedia veacurilor, cap. Pot oare morţii să ne vorbească? (Spiritismul, în alte ediţii), paragraful al doilea de la sfârşit.

Ştim că după răstignirea şi învierea lui Isus, toţi îngerii loiali lui Dumnezeu din cer au rupt orice simpatie pentru diavolul, acesta din urmă fiind silit să-şi restrângă la minimum terenul ispitirilor sale doar la pământul nostru. "Vai de voi, pământ şi mare! Căci diavolul s-a coborât la voi cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme." Apocalipsa 12,12. De atunci încoace lucrează neobosit la cel mai măreţ plan de unificare a întregii lumii sub sceptrul puterii sale, în războiul său declarat împotriva lui Isus Hristos. El ştie cum să vină în întâmpinarea acestei nevoi, ştie cum îi va convinge pe oameni, mai ales pentru faptul că a studiat creierul uman şase mii de ani. Aşadar, ştie ce răspunsuri dă mintea când este ispitită într-un anumit fel, sau când îi sunt propuse lucruri pentru care are deja înclinaţii.

Pe oamenii ultimei generaţii, ai zilelor noastre, nu-i mai poate ispiti precum pe antediluvieni. Mintea noastră este predispusă mai mult ca oricând la aşteptări măreţe, la miracole, care până mai deunăzi nu erau cu putinţă. De pildă, vindecarea bolilor, apariţia spiritelor morţilor şi comunicarea reală a acestora cu cei vii, multele mărturii cu privire la existenţa extratereştrilor, etc. De când cu explozia invenţiilor, oamenii se aşteaptă la lucruri care până mai ieri erau cu neputinţă. Adică, dacă a fost posibilă aselenizarea şi trimiterea în spaţiul cosmic a oamenilor, atunci de ce să nu fie posibile şi vindecările miraculoase sau comunicarea cu lumea nevăzută a spiritelor, despre care oamenii nici nu au habar cine sunt, privindu-le drept biete spirite inofensive!

Oamenii generaţiei de astăzi sunt mult mai predispuşi la acceptarea de minuni, pe care sunt pregătiţi să le considere drept dovezi în favoarea credinţei că sunt acceptaţi de Dumnezeu, indiferent de starea lor spirituală!! Cu alte cuvinte, astăzi este posibil orice şi, ca atare, trebuie să ne aşteptăm la orice, inclusiv la minuni supranaturale. Însă, fără reperul moral al legii lui Dumnezeu, ca standard al conduitei umane, atunci e uşor de înţeles că oamenii vor avea fel şi fel de credinţe şi de aşteptări false. Dar, Scripturile sunt clare. Ele ne avertizează la modul cel mai serios cu privire la aceste aşteptări ale celor mai mulţi: "Vai de voi, pământ şi mare!"

     "Apostolul Ioan a auzit în viziune un glas tare în cer, zicând: >Vai de voi, pământ şi mare! Căci diavolul s-a pogorât la voi, cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme< (Apocalipsa 12,12). Teribile sunt scenele care provoacă această exclamaţie din partea glasului ceresc. Mânia lui Satana creşte pe măsură ce timpul i se scurtează, iar lucrarea lui de amăgire şi de distrugere va atinge apogeul în timpul strâmtorării." Tragedia veacurilor, cap. Timpul strâmtorării, par. 28.

Aşadar, apogeul capodoperei amăgirii va fi atins în timpul strâmtorării, adică în timpul când harul se încheie, locuitorii pământului fiind atunci total lipsiţi de ajutorul lui Dumnezeu pe care l-au refuzat cu vehemenţă pe toată durata marii avertizări mondiale. Dar ce face Satana până atunci? Cum încearcă el să contracareze marea vestire mondială simbolizată prin îngerul din Apocalipsa 18,1-4? Trebuie să ştim că întotdeauna contrafacerea precede autenticul, vine înainte de lucrarea adevărată a lui Dumnezeu pentru biserică şi pentru lume!

Textul biblic ne spune că fiara a doua din Apocalipsa 13, care iese din pământ, va lucra cu toată puterea fiarei dintâi, adică a papalităţii. Cum puterea papalităţii provine de la balaur, Satana, vezi Apocalipsa 13,2, înseamnă că aceeaşi putere va avea şi protestantismul american. Deci, această putere a lui Satana trebuie să cuprindă mai întâi bisericile protestante, fiindcă numai în felul acesta, prin această putere amăgitoare, poate biserica să înduplece statul să-i confere puterea lui legislativă!! Prin fiara a doua noi nu trebuie să înţelegem doar statul american, latura civilă şi politică, ci în primul rând protestantismul ce caracterizează societatea americană, în speţă biserica, înainte de a cere unirea cu statul. Când se ajunge la această unire nelegiuită, abia atunci putem vorbi despre icoana fiarei!! "Profeţia înfăţişează protestantismul ca având coarne ca ale unui miel, dar care vorbeşte ca un balaur." The S.D.A. Bible Commentary, vol. 7, pag. 975.

Dacă această fiară lucrează cu toată puterea papalităţii înseamnă că are acelaşi spirit ca al ei, că a dezvoltat în decursul timpului, între etapa când avea înfăţişarea de miel şi cea în care vorbeşte ca un balaur, acelaşi caracter, ceea ce ne îndrituieşte să credem că va folosi aceleaşi metode ca ale papalităţii: persuasiunea prin minuni, ameninţarea şi prigoana în cele din urmă! Când biserica protestantă americană va ajunge plină de această putere, atunci pe bună dreptate se poate spune că a fost în mod deplin amăgită, spiritismul fiind acea manifestare în mijlocul ei prin care toţi cei înşelaţi ajung să creadă că au de-a face cu bunăvoinţa lui Dumnezeu!! Mai întâi, trebuie coruptă biserica într-un stat, pentru ca societatea să fie pregătită să înfrunte un val masiv de nelegiuiri, unele greu de descris în cuvinte. Trebuie ca atmosfera din mijlocul ei să pară plină de adevărata evlavie, care este percepută a fi cu mult mai preţioasă decât respectarea şi trăirea principiilor legii morale a lui Dumnezeu!!!

Când biserica a ajuns coruptă definitiv, atunci statul, prin instrumentele sale, nu mai poate opri sub nici o formă valul nelegiuirilor, neavând practic nici un fel de soluţie în stoparea puhoiului oribil. Când biserica, ce ar fi trebuit să fi fost bastionul neprihănirii şi citadela morală într-un stat, cade, atunci societatea decade moral, iar statul se luptă din greu pentru potolirea răului, care nu mai poate fi oprit. Oamenii devin tot mai turbulenţi, căci nu mai au nici o oprelişte. În mijlocul bisericii apar minunile, lucru care face să pară că ea are puterea lui Dumnezeu. Pe fondul acesta, Satana încearcă să-i convingă pe oameni că biserica amăgită este demnă de încredere, că ea are soluţia pentru problemele globale. Prin ea îşi arată el lumii puterea făcătoare de minuni!

Diavolul ştie că Dumnezeu pregăteşte ultima ofensivă pentru avertizarea lumii, pentru care El are nevoie de oameni sfinţi. Din acest motiv, Satana corupe toată biserica creştină, o trage de partea sa prin toate vicleniile posibile. Două mari rătăciri au fost introduse de multă vreme în bisericile protestante: credinţa în nemurirea naturală a sufletului şi cinstirea duminicii. Acestea au pus practic bazele spiritismului şi a copierii spiritului papal. În biserici au loc tot mai multe minuni tocmai din cauza acestor două credinţe. Aceste două elemente vor conduce la alianţa dintre biserică şi stat mai întâi pe teritoriul Statelor Unite! "Prin cele două rătăciri mari, nemurirea sufletului şi sacralitatea duminicii, Satana va aduce pe oameni în robia amăgirilor sale. În timp ce prima pune temelia pentru spiritism, ultima creează o legătură de simpatie cu Roma. Protestanţii din Statele Unite se vor afla în primele rânduri pentru a întinde mâna peste abis şi a prinde mâna spiritismului, ei vor trece peste abis pentru a da mâna cu puterea romană; şi sub influenţa acestei uniri întreite, această ţară va merge pe urmele Romei pentru a călca în picioare drepturile conştiinţei." Tragedia veacurilor, cap. Conflictul care se apropie, par. 13.

Când biserica protestantă ajunge în stadiul acesta, putem spune că deja dospeşte de amăgirea cea mai perfidă. Astfel, nu numai că ea este gata să dea mâna cu statul, ci este pregătită pentru a primi contrafacerea manifestării Duhului Sfânt!!! Satana revarsă o mare putere din energia sa şi face să pară că o mare binecuvântare a cuprins biserica, sub forma unei presupuse evlavii, sub forma multor vindecări fizice, a vorbirii în limbi nedesluşite zice-se doar de către cei plini de Duhul Sfânt şi, desigur, a multor alte miracole. Numai în felul acesta Satana poate crea aparenţa manifestării Duhului Sfânt în mijlocul acelora care resping legea morală a lui Dumnezeu, ce este miezul Evangheliei! Toate aceste lucruri uimitoare vor avea loc înainte, dar mai ales după declanşarea marii avertizări mondiale.

     "Vrăjmaşul sufletelor doreşte să împiedice această lucrare: şi înainte ca să vină timpul pentru o astfel de lucrare, el va încerca să o împiedice, introducând o contrafacere. În bisericile pe care va reuşi să le aducă sub puterea lui amăgitoare, va face să pară că s-a revărsat o binecuvântare deosebită a lui Dumnezeu; se va manifesta ceea ce se crede a fi un mare interes religios. Mulţimile se vor bucura că Dumnezeu lucrează în mod minunat pentru ei, când de fapt aceasta este lucrarea altui spirit. Sub o aparenţă religioasă, Satana va căuta să-şi întindă influenţa peste lumea creştină." Tragedia veacurilor, cap. Redeşteptări moderne, par. 9.

     "Semne îngrozitoare, cu un caracter supranatural, se vor descoperi în curând în ceruri, ca dovadă a puterii făcătoare de minuni a demonilor. Duhuri de demoni vor merge la împăraţii pământului şi în lumea întreagă, pentru a-i întări în amăgire şi pentru a-i îndemna să se alieze cu Satana în lupta lui împotriva conducerii cerului. Prin aceste mijloace, vor fi amăgiţi deopotrivă conducătorii şi supuşii. Se vor ridica persoane care vor pretinde că sunt chiar hristoşi şi vor pretinde titlul şi închinarea care aparţin Răscumpărătorului lumii. Ei vor face minuni uimitoare de vindecare şi vor declara că au descoperiri din cer care vor contrazice mărturia Scripturilor." Tragedia veacurilor, cap. Timpul strâmtorării, par. 29.

Aceste minuni vor culmina cu coborârea focului din cer. Aceasta va fi o minune reală, se va petrece sub privirile a mii şi mii de credincioşi în diverse locuri de pe pământ. Scripturile ne spun în acest fel că, prin această lucrare, va fi contrafăcută revărsarea abundentă a Duhului Sfânt peste adevăraţii credincioşi ai lui Dumnezeu, sub forma ploii târzii, căci numai astfel poate fi lansată marea avertizare mondială. Mai înainte de a avea loc manifestarea adevăratei evlavii în mijlocul poporului adevărat al lui Hristos, Satana va contraface revărsarea Duhului Sfânt. Aceasta este capodopera amăgirii de veacuri gândită de Satana, punctul ei culminant fiind acela când Lucifer va lua chipul lui Hristos apărând în diverse locuri pe pământ. Această încoronare a amăgirii sale, când Lucifer se dă drept Hristos, va avea loc însă doar în timpul strâmtorării, ca să ofere convingerea mai departe că Babilonul cel mare, susţinut de Eufratul naţiunilor pământului, este adevărata biserică a lui Hristos!!

     "Cu toată decăderea larg răspândită a credinţei şi a evlaviei, în aceste biserici sunt şi urmaşi adevăraţi ai lui Hristos. Înainte de revărsarea finală a judecăţilor lui Dumnezeu peste pământ, în mijlocul poporului lui Dumnezeu va avea loc o aşa reînviorare a evlaviei de la început, cum nu s-a mai văzut din timpurile apostolice. Duhul şi puterea lui Dumnezeu vor fi revărsate peste copiii Săi. În vremea aceea, mulţi se vor despărţi de bisericile acelea în care dragostea pentru lume a luat locul iubirii faţă de Dumnezeu şi faţă de Cuvântul Său. Mulţi, atât slujitori, cât şi laici, vor primi cu bucurie acele adevăruri mari pe care Dumnezeu le-a rânduit să fie vestite în vremea aceea, pentru a pregăti un popor pentru a doua venire a Domnului." Tragedia veacurilor, cap. Redeşteptări moderne, par. 9.

     "Ca o încoronare a marii drame de amăgire, însuşi Satana va lua chipul lui Hristos. Biserica a mărturisit timp îndelungat că aşteaptă venirea Mântuitorului ca împlinire a nădejdii ei. Acum, marele amăgitor va face să se arate ca şi când Hristos ar fi venit. În diferite părţi ale pământului, Satana se va prezenta, între oameni, ca o fiinţă maiestuoasă, de o strălucire orbitoare, care se aseamănă cu descrierea Fiului lui Dumnezeu dată de Ioan în Apocalipsa (Apocalipsa 1,13.15). Slava care-l înconjoară nu este întrecută cu nimic de ceea ce ochii omeneşti au văzut vreodată. În văzduh răsună strigătul de biruinţă: >A venit Hristos! A venit Hristos!< Oamenii se aruncă la pământ în adorare înaintea lui, în timp ce el îşi ridică mâinile şi pronunţă asupra lor o binecuvântare, aşa cum Hristos îi binecuvânta pe ucenicii Săi când era pe pământ. Glasul lui este plăcut, mieros şi melodios. Într-un ton amabil şi plin de simpatie, el prezintă unele dintre adevărurile cereşti pline de har, pe care Mântuitorul le-a rostit; vindecă bolile din popor şi apoi, în asemănarea caracterului lui Hristos pe care şi-a asumat-o, pretinde că a schimbat Sabatul în duminică şi porunceşte tuturor să sfinţească ziua pe care el a binecuvântat-o. El declară că aceia care stăruie să sfinţească ziua a şaptea hulesc numele lui, refuzând să asculte de îngerii trimişi la ei cu lumină şi adevăr. Aceasta este amăgirea cea mai puternică, aproape copleşitoare. Ca şi samaritenii care au fost amăgiţi de Simon Magul, mulţimile, de la cel mai mic până la cel mai mare, vor da atenţie acestor vrăjitorii, zicând: >Aceasta este 'puterea cea mare a lui Dumnezeu'< (Fapte 8,10)." Tragedia veacurilor, cap. Timpul strâmtorării, par. 30.

Punctul cel mai important pe care trebuie să-l reţinem până aici este că diavolul va reuşi, prin spiritism, să adune întreaga lume, biserica şi statul, cu excepţia adevăraţilor credincioşi ai lui Dumnezeu, sub steagul său pentru războiul zilei celei mari îndreptat împotriva lui Dumnezeu. Spiritismul va fi liantul care va lega biserica de stat, rezultând în felul acesta cea mai mare şi mai compactă confederaţie a oamenilor care a existat vreodată pe pământ! Puterea spiritismului va amăgi această mare de oameni cu gândul că sunt adevărata biserică şi că aduc un serviciu lui Dumnezeu prin încercarea de a omorî pe toţi cei ce i se opun. Duminica va fi semnul acestei confederaţii, pe când puterea Evangheliei, al cărei semn indubitabil este Sabatul, ziua a şaptea a săptămânii, va fi marca celor ce vor deveni cei 144.000 de sfinţi neprihăniţi, sigilaţi în sfinţenie pentru totdeauna.

     ">Toţi au acelaşi gând<. Va fi o unire universală, o mare armonie, o confederaţie a forţelor lui Satana." The S.D.A. Bible Commentary, vol. 7, pag. 983.

În urma celor spuse, trebuie să remarcăm câteva elemente cheie, şi anume: războiul Armaghedon începe doar prin cea mai mare amăgire pusă la cale vreodată de Satana. Armaghedonul în sine reprezintă efortul lui Satana de a distruge biserica lui Hristos de pe pământ, aceasta fiind singura lui şansă care i-a mai rămas după cruce, prin care încearcă să împiedice, dacă ar putea, şi învierea neprihăniţilor morţi ai lui Hristos, dar şi venirea lui Hristos, lucru care desigur nu se va întâmpla niciodată. Semnele şi minunile au rolul de a contraface revărsarea Duhului Sfânt, cea mai mare din istoria omenirii şi a bisericii. Ne aducem aminte că semnul revărsării Duhului Sfânt între ucenicii Domnului, în biserica apostolică, au fost nişte limbi de foc. Ele în sine nu erau Duhul Sfânt, ci doar reprezentau sau înfăţişau lucrarea revărsării Duhului Sfânt peste ucenicii Domnului. Odată contrafăcând această manifestare a revărsării Duhului Sfânt în mijlocul bisericii, Satana va avea control deplin asupra întregii biserici creştine amăgite, căci înşelăciunea aceasta va fi primită cu braţele deschise de toţi cei ce nu-l cunosc pe Hristos, precum şi modul de a gândi al Duhului Sfânt!

Ia naştere astfel icoana fiarei, care impune prin edictele duminicale închinarea pe care o cerea cândva şi Roma papală. Icoana fiarei este doar chipul, întruchiparea a tot ce înseamnă Armaghedon!! Ea este instrumentul prin care Satana va încerca distrugerea celor 144.000. Este chiar capodopera realizărilor satanice, după cruce, în încercarea diavolului de a câştiga războiul împotriva lui Hristos, măcar în al doisprezecelea ceas, prin anihilarea bisericii lui Dumnezeu de pe pământ. Dacă ar reuşi, ar putea demonstra că, în pofida faptului că Hristos l-a învins şi a arătat că se poate trăi curat, neprihănit, într-o lume păcătoasă, deci ascultând permanent de legea lui Dumnezeu, totuşi nu poate exista o biserică neprihănită pentru că nici un om nu poate să trăiască aşa cum a trăit el, cu atât mai mult o biserică întreagă de sfinţi, care pe deasupra nici să nu mai poată fi ispitiţi de diavolul, în ei nemaigăsindu-se nimic care să răspundă ademenirilor sale!!!

Ne putem închipui miza uriaşă a acestui război? Armaghedonul reprezintă efortul mamut al lui Satana de a arăta Universului inteligent că pe pământ nu se poate forma şi nu poate exista niciodată o biserică întreagă, care să fie în stare să trăiască aşa cum a trăit Hristos în sfera Lui umană!!! Aceasta este miza acestui război. Dacă o astfel de biserică nu ar ieşi la iveală în timpul vestirii Evangheliei, prin marea revărsarea a Duhului Sfânt, atunci diavolul va avea câştig de cauză şi şi-ar întemeia definitiv o împărăţie rivală pe pământul nostru!! El ar dovedi că neprihănirea nu poate fi ilustrată în viaţa unui corp de oameni, a unui număr de oameni care să poată trăi fără păcat aşa cum a trăit Hristos, prin credinţa în Cuvântul scris şi în Cel pironit pe cruce!!! Dar, un asemenea popor, o asemenea biserică va exista. Ea va şti ce înseamnă Armaghedonul şi cum să-l înfrunte, aşa cum nici un alt sfânt mântuit nu a ştiut vreodată. Este singura biserică, singurul corp de oameni sfinţi care au credinţa lui Isus şi o încrederea neclintită în Cuvântul lui Dumnezeu pe care-l înţeleg aşa cum a intenţionat Dumnezeu. Există o împletire tainică între principiile Cuvântului scris şi viaţa lor. Sunt asemenea lui Isus cel întrupat în ce priveşte caracterul, viaţa morală.

     "Chiar în faţa noastră este >ceasul încercării care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe toţi locuitorii pământului< (Apocalipsa 3,10). Toţi aceia a căror credinţă nu este întemeiată puternic pe Cuvântul lui Dumnezeu vor fi amăgiţi şi învinşi. Satana >lucrează cu toată amăgirea nelegiuirii< pentru a pune stăpânire pe fiii oamenilor, iar amăgirile lui vor creşte mereu. Dar îşi va atinge ţinta numai atunci când oamenii se vor supune de bunăvoie ispitirilor sale. Aceia care caută cu stăruinţă cunoaşterea adevărului şi se luptă să-şi cureţe sufletul prin ascultare, făcând astfel tot ce pot pentru a se pregăti în vederea luptei, vor găsi în Dumnezeul adevărului o apărare sigură. >Fiindcă ai păzit Cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu< (vers. 10) este făgăduinţa Mântuitorului. El i-ar trimite mai degrabă pe toţi îngerii din cer să păzească pe poporul Său decât să lase un singur suflet care se încrede în El să fie biruit de Satana." Tragedia veacurilor, cap. Pot oare morţii să ne vorbească? (Spiritismul, în alte ediţii), par. 23.

     ">'La Lege şi la mărturie!' Căci dacă nu vor vorbi aşa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta< (Isaia 8,20). Poporul lui Dumnezeu este îndreptat către Scripturi, ca fiind scutul lui împotriva influenţei învăţătorilor rătăciţi şi a puterii amăgitoare a duhurilor întunericului. Satana foloseşte orice plan posibil pentru a-i împiedica pe oameni să câştige o cunoaştere a Bibliei, deoarece declaraţiile ei lămurite îi demască amăgirile. Ori de câte ori are loc o redeşteptare a lucrării lui Dumnezeu, prinţul răului se trezeşte la o activitate mai intensă; acum el îşi adună toate puterile pentru o luptă finală împotriva lui Hristos şi a urmaşilor Lui. Ultima mare amăgire este pe punctul de a se descoperi înaintea noastră. Antihristul trebuie să-şi desfăşoare lucrările miraculoase înaintea ochilor noştri. Atât de mult se va asemăna contrafacerea cu adevărul, încât va fi peste putinţă să se facă deosebirea între ele, cu excepţia faptului că avem Sfintele Scripturi. Prin mărturia lor trebuie probate toate declaraţiile şi orice minune.
     Toţi aceia care încearcă să asculte de toate poruncile lui Dumnezeu vor întâlni împotriviri şi vor fi luaţi în râs. Ei vor putea să reziste numai cu ajutorul lui Dumnezeu. Pentru a putea suporta încercarea din faţa lor, trebuie să înţeleagă voia lui Dumnezeu aşa cum a fost descoperită în Cuvântul Său; ei Îl pot cinsti numai dacă au o concepţie corectă cu privire la caracterul Său, la cârmuirea şi la planurile Sale şi dacă lucrează în armonie cu ele. Numai aceia care şi-au întărit mintea cu adevărurile Bibliei vor rezista în ultimul mare conflict. Fiecărui suflet i se va pune problema cercetătoare: >Să ascult mai mult de Dumnezeu decât de oameni?< Ora hotărâtoare este chiar acum la uşi. Sunt picioarele noastre întemeiate pe stânca de neclintit a Cuvântului lui Dumnezeu? Suntem pregătiţi să stăm hotărâţi în apărarea poruncilor lui Dumnezeu şi a credinţei lui Isus?" Tragedia veacurilor, cap. Scripturile, o apărare sigură, par. 1, 2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu