vineri, 11 aprilie 2014

"Toţi au acelaşi gând"

Pentru ca cei zece împăraţi să-şi poată primi împărăţia, este necesar să primească putere împărătească. Cum puterea împărătească aparţine doar statului, adică fiarei a opta, atunci ei o vor primi necondiţionat, fapt care conduce implicit la o domnie împreună cu fiara timp de un ceas. Fiara nu are autoritate în legislativul ei pentru a decide în domeniul religiei şi al conştiinţei. Constituţia americană interzice cu desăvârşire aşa ceva. Puterea civilă nu are cum să acţioneze pe tărâm religios, pentru promulgarea unor legi de natură sau cu conţinut religios, prin care să fie reglementată închinarea! Însă, acest lucru va lua sfârşit o dată cu imixtiunea religiei în cele civile, prin acţiunea unită a bisericilor protestante de pe teritoriul Statelor Unite în vederea câştigării autorităţii poporului, autoritate cu care a fost delegat să conducă guvernul civil al acestei ţări.

Când fiara a opta acceptă demersurile bisericilor protestante, când are loc acest amalgam între biserică şi stat, statul acceptând imixtiunea bisericii în cele civile, atunci chiar acest fapt conduce la formarea a ceea ce se numeşte icoana fiarei. Astfel, fiara a opta devine o imagine, o icoană, o copie a papalităţii medievale în ce priveşte spiritul şi caracterul, precum şi acţiunile pe care le va întreprinde împotriva tuturor celor ce nu se supun autorităţii ei. În Apocalipsa 13, fiara cu coarne ca de miel, America protestantă, propune "locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie, şi trăia". Apocalipsa 13,14. Prin "locuitorii pământului" trebuie înţeles locuitorii teritoriului de unde a apărut această fiară cu coarne ca de miel. Aceştia sunt întâi şi întâi locuitorii Statelor Unite ale Americii, întrucât acţiunea de formare a icoanei fiarei porneşte întâiaşi dată de la guvernul Statelor Unite, potrivit demersurilor şi propunerilor bisericilor protestante decăzute!

     ">A zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei.< Aici este prezentată clar o formă de guvernare, în care puterea legislativă aparţine poporului, o dovadă izbitoare că Statele Unite sunt naţiunea arătată în profeţie." Tragedia veacurilor, cap. Legea lui Dumnezeu de neschimbat, par. 25.

Urmează apoi un text biblic care pare curios la prima vedere. El glăsuie astfel: "I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei". Apocalipsa 13,15. În primul rând, cui i s-a dat putere? Ţinând seama de context, subiectul căruia i se dă putere este chiar fiara cu coarne ca de miel, întrucât ea este cea care propune, prin guvernul ei, locuitorilor americani să facă o icoană fiarei, adică să accepte prin lege pretenţiile bisericilor protestante!!! Dar, de ce se spune că i s-a dat putere? Ce, nu are autoritate de a promulga legi? Ce putere trebuie să i se mai dea? Cu alte cuvinte, nu este îndestulător că America protestantă, prin guvernul ei, oferă deja putere împărătească bisericilor protestante americane? De la cine ar mai primi ea putere? Nu-i este suficientă toată autoritatea pe care o are să emită orice fel de legi?

Cuvintele Inspiraţiei sunt cu tâlc! Ne oferă o mai mare perspectivă şi viziune a felului cum trebuie înţelese acţiunile întreprinse de fiară şi de biserică! Ca să înţelegem rostul celor afirmate prin faptul că guvernului american i s-a dat putere, atunci trebuie să avem în vedere cealaltă parte a profeţiei, aşa cum este descrisă în Apocalipsa 17!! Aici ni se spune limpede cine dă putere fiarei a opta, fapt care o face să devină icoana papalităţii. Iată cuvintele Inspiraţiei: "Toţi au acelaşi gând şi dau fiarei puterea şi stăpânirea lor". Apocalipsa 17,13. Pe cine reprezintă "toţi"? Pe cei zece împăraţi, simbolul principalelor biserici protestante de pe teritoriul Statelor Unite!! În felul acesta, ni se spune clar că guvernul american primeşte toată autoritatea spirituală a bisericilor protestante, care se exercită în domeniul religios, ele susţinând că au primit-o de la Hristos, pentru a putea promulga, prin unire cu biserica, legi cu caracter religios!!! Altfel statul american nu poate emite şi oficializa astfel de legi!

Toate aceste biserici au un singur gând, indicând spre o armonie deplină, nu numai asupra unor puncte de doctrină, ci şi asupra unităţii cu puterea civilă!!! Acum apare curiozitatea cea mai mare. După ce primesc putere împărătească de la fiară, nu fac altceva apoi decât să o dea înapoi fiarei, împreună cu stăpânirea lor! Cum să înţelegem un asemenea fapt? Este foarte simplu. Astăzi, şi până astăzi, constituţia americană prevede foarte clar principiul separaţiei puterilor în stat, biserica cu domeniul ei, statul împreună cu instituţiile legislative şi juridice, cu domeniul lor. Nici unul nu se amestecă în treburile celuilalt. Dar, va veni timpul când această constituţie faimoasă va fi supusă modificării. Propunerile de modificare ale ei vin din partea bisericilor protestante, în scopul uniformizării închinării pe teritoriul american, pentru prevenirea dezastrelor naturale şi omeneşti la care este supusă ţara. Aceste biserici pleacă de la premiza că răutăţile care se întâmplă pe teritoriul lor se datorează îndepărtării de Dumnezeu! Că oamenii nu mai au respectul cuvenit pentru Creatorul cerului. Cu alte cuvinte, că nu mai sunt religioşi.

Pentru a-i determina pe oameni să devină religioşi, se propun legislativului american legi care să reglementeze închinarea, şi în care se prevede ca zi de închinare duminica, ce în momentul aprobării unor astfel de legi va deveni semnul fiarei. Mare atenţie, astăzi duminica nu este încă semnul fiarei! Ea devine doar prin emiterea unor legi care stipulează aşa ceva, fapt care va conduce la lepădarea legii lui Dumnezeu pe faţă şi în mod oficial!! Când guvernului american i se fac astfel de propuneri, ajunge convins că, pentru binele ţării, este util să se instituiască legi cu caracter religios, care să stipuleze modul de închinare. Când acest guvern ajunge convins de utilitatea unui asemenea demers, pentru securitatea naţională a ţării, va încuraja şi chiar va da autoritatea sa bisericilor protestante să conceapă, să formuleze astfel de legi, cu caracter religios.

Când se va fi ajuns în acest punct al timpului, atunci se va împlini şi profeţia referitoare la faptul că bisericile protestante primesc putere împărătească împreună cu autoritatea civilă americană. "Cele zece coarne... vor primi putere împărătească timp de un ceas împreună cu fiara." Apocalipsa 13,12. Cadrul legal va trebui modificat, astfel încât constituţia ţării, neschimbată de peste două sute de ani, să le poată permite ambelor părţi, bisericii şi statului, să înfăptuiască un asemenea demers. Aşa că primele două amendamente ale constituţiei vor fi modificate, tocmai pentru a se putea oferi cadrul legal în vederea instituirii unor legi cu caracter religios, pe care statul trebuie să le impună! Numai aşa va putea emite şi impune legi de natură religioasă statul american!

     "O astfel de acţiune va fi contrară principiilor acestei guvernări, geniului instituţiilor ei libere, mărturisirilor solemne şi directe din Declaraţia de Independenţă şi din Constituţie. Întemeietorii naţiunii au căutat cu înţelepciune să vegheze împotriva folosirii puterii pământeşti din partea bisericii, cu urmarea ei inevitabilă - intoleranţa şi persecuţia. Constituţia prevede că >Congresul nu poate da nici o lege care să respecte stabilirea unei religii sau să interzică exercitarea liberă a ei< şi că >nici o probă religioasă să nu fie cerută ca o calificare pentru un serviciu public în Statele Unite<. Numai printr-o violare flagrantă a acestor garanţii ale libertăţii naţiunii poate fi impusă o lege religioasă de către autoritatea civilă. De altfel, inconsecvenţa unei asemenea acţiuni nu putea fi mai bine exprimată de cum o exprimă simbolurile: o fiară care are coarne ca de miel - pretinzându-se curată, amabilă şi nevinovată - care vorbeşte ca un balaur." Tragedia veacurilor, cap. Legea lui Dumnezeu de neschimbat, par. 24.

Când cadrul legal a fost schimbat, permis fiind acum de o constituţie de asemenea modificată, atunci bisericile protestante, ale căror eforturi au fost acceptate în acest sens de către guvernul american, îşi vor pune la dispoziţia autorităţii civile întreaga lor putere şi autoritate din domeniul religios!!! (Ele vor susţine că au fost învestite cu această autoritate spirituală chiar de către Hristos, că este porunca lui expresă şi că, de fapt, în baza acestei puteri, sunt biserica adevărată a lui Hristos). Elementul religios se amestecă cu cel civil. Constituţia ţării le permite acum un asemenea lucru înfiorător. Acesta este sensul cuvintelor care ne spun că cele zece coarne îşi pun la dispoziţia autorităţilor civile toată puterea şi autoritatea, precum şi stăpânirea lor. Stăpânirea lor este o stăpânire pe tărâm religios, deci asupra enoriaşilor, lipsiţi cu totul de Evanghelia lui Isus Hristos!!! Toată biserica, cu tot ce-i aparţine, puterea oamenilor şi puterea financiară, se pune la dispoziţia puterii civile. Acum se ajunge la împlinirea profeţiei care ne spune că toţi, adică toate bisericile protestante, se pun cu totul la dispoziţia autorităţii civile, ambele autorităţi devenind una singura, şi aceasta în dorinţa de a vedea aduse la viaţă, prin autoritatea legislativă şi juridică a statului, legile şi instituţiile bisericii!!!

Numai aşa i se va da putere fiarei cu două coarne să dea suflare icoanei fiarei. Cu alte cuvinte, autoritatea civilă, seculară, după ce le oferă dreptul bisericilor protestante să conceapă legi de natură sau cu conţinut religios, va primi din partea acestora toată autoritatea lor religioasă pentru ca guvernul să poată emite, întări şi oficializa aceste legi duminicale. Numai guvernul american le poate da viaţă publicându-le în Monitorul Oficial. A nu se înţelege că biserica va lua locul guvernului, căci ar fi o mare greşeală. Profeţia este cât se poate de lămurită: "... o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel şi vorbea ca un balaur... I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei..." fiindcă "toţi au acelaşi gând şi dau fiarei puterea şi stăpânirea lor." Apocalipsa 13,11.15; 17,13.

Conducerea civilă americană, prin guvernul ei, la propunerea bisericilor protestante şi în urma acţiunilor lor încurajate chiar de statul american, adoptă şi oficializează legi de natură religioasă, fiindcă toată biserica se pune la dispoziţia puterii civile în acest sens. Bisericile primesc recunoaştere din partea guvernului pentru a acţiona în domeniul civil, ca şi în cel religios, dar prin legi concepute de ele!! Există o învoială în această privinţă din partea tuturor bisericilor protestante pentru a da guvernului american toată puterea lor. Când s-a ajuns aici, icoana fiarei s-a format. "Căci Dumnezeu le-a pus în inimă să-I aducă la îndeplinire planul Lui: să se învoiască pe deplin şi să dea fiarei stăpânirea lor împărătească, până se vor îndeplini cuvintele lui Dumnezeu." Apocalipsa 17,17.

     "Chipul fiarei reprezintă un alt corp religios îmbrăcat cu puteri asemănătoare. Formarea acestui chip este lucrarea acelei fiare care s-a ridicat în pace şi pretindea a fi blândă şi care este un simbol frapant al Statelor Unite ale Americii. Aici trebuie găsită icoana papalităţii. Când bisericile din ţara noastră, unindu-se cu privire la punctele de credinţă comune, vor influenţa statul să impună decretele lor şi să susţină instituţiile lor, atunci America protestantă va forma un chip al ierarhiei romane. Atunci biserica adevărată va fi asaltată prin persecuţie, la fel ca poporul lui Dumnezeu de altădată." Istoria mântuirii, cap. A treia solie îngerească, subcap. Fiara şi icoana ei, par. 1.

Prin faptul că bisericile protestante influenţează statul să impună decretele lor şi să susţină chiar instituţiile lor, trebuie înţeles modul cum ele îşi oferă toată autoritatea şi puterea, inclusiv stăpânirea lor, statului pentru a da viaţă edictelor lor religioase, de fapt de îngrădire a conştiinţei. Singura modalitate ca acest biserici să reuşească în demersurile lor, este aceea de a ajunge să aibă "acelaşi gând", indicând astfel spre armonia între ele pe baza unirii lor asupra tuturor acelor puncte de doctrină care le sunt comune!

Când bisericile îşi pun la dispoziţia statului toată voinţa şi stăpânirea lor, atunci se ajunge la aceeaşi putere arbitrară şi asupritoare împotriva libertăţii religioase, a libertăţii de conştiinţă, prin urmare, a dreptului fiecărui om de a-i aduce închinare lui Dumnezeu după cum voieşte, deci prin alegere liberă, neîngrădită. Unirea bisericii cu statul va forma icoana fiarei reînviind în acest fel atrocităţile săvârşite de papalitate în Evul Mediu.

     ">Toţi au acelaşi gând şi dau fiarei puterea şi stăpânirea lor.< Va fi o unire universală, o singură mare armonie, o confederaţie a puterilor lui Satana.
     >Şi dau fiarei puterea şi stăpânirea lor.< În felul acesta, se va manifesta aceeaşi putere arbitrară şi asupritoare împotriva libertăţii religioase, a libertăţii de a-i aduce închinare lui Dumnezeu în conformitate cu îndemnurile conştiinţei, pe care a manifestat-o papalitatea când i-a persecutat în trecut pe cei ce au îndrăznit să refuze a se conforma cu ritualurile şi ceremoniile religioase catolice.
     În lupta care se va da în zilele din urmă, (a se înţelege războiul Armaghedonului), toate puterile decăzute care au apostaziat de la supunerea faţă de legea lui Iehova, se vor uni în împotrivirea faţă de poporul lui Dumnezeu. În această luptă, marele punct al conflictului va fi Sabatul poruncii a patra, deoarece în porunca Sabatului, Marele Autor al legii se identifică pe Sine ca fiind Creatorul cerurilor şi al pământului." Solii alese, vol. 3, cap. Lecţii din felul în care a fost întâmpinată criza declanşată de legea duminicală în anii 1880-1890, subcap. O viziune timpurie cu privire la importanţa Sabatului, par. 26-28.

Acum, icoana fiarei poate să vorbească, întrucât autoritatea civilă i-a dat dreptul şi puterea ei legislativă în acest sens. Elementul religios îşi spune cuvântul; ceea ce înseamnă că poate să înceapă persecuţia asupra tuturor acelora care refuză pretenţiile arogante ale icoanei fiarei. Icoana fiarei va fi stabilită mai întâi pe teritoriul Statelor Unite, fiindcă aici se formează prin acţiunea comună a statului şi a bisericii. Apoi, acest model se va extinde la nivel global, în fiecare naţiune a lumii, indiferent de forma ei de guvernare. Unii poate se întreabă cum se poate ajunge la aşa ceva, dacă ţinem seama de fricţiunile care există între state. Unele sunt mai dezvoltate, altele mai sărace. Unele au încă un regim comunist, altele unul totalitar, apoi altele sunt o monarhie, pe când multe altele sunt state democratice. Cum să copieze toate naţiunile lumii modelul american?

Este foarte simplu. Biserica va câştiga ascendent asupra oricărei forme de guvernare prin mijlocul cel mai eficace, şi anume spiritismul. Ne aducem aminte de imaginea celor trei duhuri necurate care se duc la toţi împăraţii pământului. Ei se duc la ei pentru că biserica deja le aparţine. În şi prin biserică se vor înfăptui o serie de minuni uimitoare, până acolo că se va coborî foc din cer. Acest lucru va aduce convingere autorităţilor civile că ceva măreţ se întâmplă, că este voia lui Hristos ca pe pământ să fie pace între popoare, că toţi trebuie să se închine într-un anumit fel, semnul acestei închinări fiind stabilirea zilei duminicii! "Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei... I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei." Apocalipsa 13,14-17. Ar trebui să mai menţionez că papalitatea va juca un rol covârşitor în aducerea la un numitor comun a tuturor naţiunilor pământului, având în vedere pretenţiile ei de dumnezeu asupra religiei, asupra modului de închinare şi asupra conştiinţei oamenilor. Aceste pretenţii vor fi susţinute din plin de minunile săvârşite prin puterea spiritismului din interiorul ei.

     "Aşa-zisa lume creştină urmează a fi teatrul unor evenimente mari şi decisive. Urmând exemplul papalităţii, oamenii cu autoritate vor emite legi care vor restrânge libertatea de conştiinţă. Babilonul va face toate neamurile să bea din vinul mâniei desfrânării ei. Fiecare naţiune va fi implicată." Solii alese, vol. 3, cap. Lecţii din felul în care a fost întâmpinată criza declanşată de legea duminicală în anii 1880-1890, subcap. O viziune timpurie cu privire la importanţa Sabatului, par. 24.

     "Naţiunile străine vor urma exemplul Statelor Unite. Cu toate că aici va fi începutul, aceeaşi criză va veni asupra poporului nostru în toate părţile lumii." Evenimentele ultimelor zile, cap. Legile duminicale, subcap. Legea duminicală universală, par. 4.

     "Istoria se repetă. Religia falsă va fi înălţată. Prima zi a săptămânii, o zi obişnuită de lucru, care nu a fost în nici un fel sfinţită, va fi înălţată, aşa cum a fost înălţată statuia din Babilon. Toate naţiunile, limbile şi popoarele vor fi obligate să sfinţească acest sabat fals... Decretul de impunere şi respectare a acestei zile va fi trimis în toată lumea.
     Pe măsură ce America, ţara libertăţii religioase, se va uni cu papalitatea, forţând conştiinţa şi obligându-i pe oameni să cinstească sabatul fals, popoarele din fiecare ţară de pe glob vor fi îndemnate să urmeze exemplul ei." Evenimentele ultimelor zile, cap. Legile duminicale, subcap. Legea duminicală universală, par. 1, 2.

Dar, cum ajung protestanţii din America să făurească ceva asemănător papalităţii şi chiar să arate ca papalitatea în ce priveşte pretenţiile, când ştim că America este tărâm protestant? Nu înseamnă că acolo nu există catolici, însă mentalitatea protestantă predomină, este la ea acasă. Caută ei să se unească mai întâi cu papalitatea şi abia după aceea merg la conducerea civilă să ceară punerea în practică a decretelor lor? Profeţia nu spune acest lucru, nici măcar nu lasă să se înţeleagă aşa ceva. Fiara cu două coarne acţionează pe teritoriul ei, protestant, la cererea şi cu ajutorul bisericilor protestante. Nu se specifică nicăieri că se cere mai întâi ajutor papal, câtă vreme papalitatea nu are nici un fel de putere pentru a se impune în Statele Unite.

Atunci, în cel fel are loc o unire a protestanţilor cu papalitatea? Deoarece învăţăturile mamei lor predomină în bisericile protestante, acestea fiind chiar vinul Babilonului cel mare, şi deoarece, în acest fel, protestanţii ajung să adopte principiile papalităţii, atunci unirea este săvârşită tocmai în acest punct. Nu este nevoie ca protestanţii să ceară la început sprijinul papalităţii, întrucât prin adoptarea principiilor ei, care se regăsesc în învăţăturile bisericilor lor, vor ajunge să dea pe faţă exact ceea ce a făcut mama lor în Evul Întunecat. "Principiile romano-catolice vor fi luate în grija şi protecţia statului. Această apostazie naţională va fi urmată cu repeziciune de ruină naţională." Evenimentele ultimelor zile, cap. Legile duminicale, subcap. Apostazia naţională va fi urmată de ruină naţională, par. 3.

Acest lucru va fi făcut din proprie iniţiativă, nu la cererea expresă a catolicilor. Nu trebuie să surprindă pe nimeni acest lucru. Principiile papale pur şi simplu ajung să coordoneze toate acţiunile guvernului american şi a bisericilor protestante apostaziate, fiindcă ei le adoptă de bunăvoie, fără să le fie impuse de papalitate. "Când, acţionând după îndemnurile lui Satana, conducătorii ţării se vor aşeza, din proprie iniţiativă, de partea omului nelegiuirii, atunci va fi o vreme de apostazie naţională. Atunci se va împlini măsura vinovăţiei. Apostazia naţională va fi semnul ruinei naţionale." Evenimentele ultimelor zile, cap. Legile duminicale, subcap. Apostazia naţională va fi urmată de ruină naţională, par. 2.

Aşadar, iniţiativa unirii cu papalitatea aparţine în exclusivitate protestanţilor, fiindcă ei deja au încorporate în învăţăturile lor principiile papalităţii, fapt care-i determină să facă primii pasul pentru a da mâna cu papalitatea!! A rămas doar să le exprime sub forma unirii cu statul şi a pretenţiilor impuse în privinţa închinării. Când s-a ajuns aici, s-a dat mâna cu spiritismul şi cu papalitatea. Calea este deschisă pentru ca papalitatea să domnească pe tot globul!! "Protestanţii din Statele Unite se vor afla în primele rânduri pentru a întinde mâna peste abis şi a prinde mâna spiritismului; ele vor trece peste abis pentru a da mâna cu puterea romană şi, sub influenţa acestei uniri întreite, această ţară va merge pe urmele Romei pentru a călca în picioare drepturile conştiinţei." Tragedia veacurilor, cap. Conflictul care se apropie, par. 13.

Unirea cu papalitatea va veni abia după ce America protestantă, ca fiara a opta, va deveni icoana papalităţii. Ea devine, deci, din proprie iniţiativă, icoana papalităţii!!! Când se va fi ajuns în acest punct, se poate spune că papalitatea călăreşte fiara a opta, fiindcă această fiară îi face jocul singură, prin vrere proprie, şi sigur. Îi restaurează puterea din proprie iniţiativă, nu numai în Statele Unite, ci pe întregul pământ. Aşa ajunge papalitatea din nou la putere, dar de astă dată mondială. Ceea ce leagă America protestantă de papalitate, devenind astfel un singur tot, exact aşa cum a prezentat îngerul înaintea profetului mirat tabloul unei femei călare pe o fiară urâtă, este semnul care face distinctivă papalitatea, semnul fiarei, sabatul fals sau prima zi a săptămânii, duminica. Aici se ascunde autoritatea Romei papale, aşa cum a căpătat-o de la tatăl minciunii sau balaurul din profeţie. Ea îşi arogă puterea şi totodată dreptul de a schimba chiar legea lui Dumnezeu, deşi Dumnezeu nu a dat şi nici nu va da vreodată cuiva această putere, întrucât legea Sa este imuabilă la fel ca şi Autorul ei!! "El (cornul cel mic, alias papalitatea) va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Preaînalt, va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme." Daniel 7,25.

     "Toţi cei care nu se vor supune decretelor consiliilor naţionale şi nu vor respecta legile naţionale, înălţând sabatul instituit de omul fărădelegii, prin nesocotirea sfintei zile a lui Dumnezeu, vor simţi nu numai puterea asupritoare a papalităţii, ci şi a lumii protestante, icoana fiarei." Evenimentele ultimelor zile, cap. Un scurt timp de strâmtorare, subcap. Biserica şi statul împotriva poporului lui Dumnezeu, par. 1.

     "Prin lucrarea lui Satana, Legea lui Dumnezeu va fi înlăturată. În ţara noastră, care s-a mândrit cu libertatea religioasă, libertatea se va sfârşi. Lupta care va agita întreaga lume se va da cu privire la problema Sabatului.
     O mare criză îl aşteaptă pe poporul lui Dumnezeu. Foarte curând, naţiunea noastră va încerca să le impună tuturor respectarea primei zile a săptămânii ca zi sfântă. Ea nu va ezita să-i oblige pe oameni să respecte, împotriva propriei conştiinţe, ziua pe care o declară a fi Sabatul." Evenimentele ultimelor zile, cap. Un scurt timp de strâmtorare, subcap. Sfrâşitul libertăţii religioase în Statele Unite, par. 1, 2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu